вторник, 21 февруари 2012 г.

Кръг от световната купа по ски за жени - Банско 2011

Миналата седмица преминаха състезанията за мъже. Сега Банско тръпне в очакване на Линдзи Вон, Джулия Манкузо, Аня Першон, Лара Гут и Мария Риш.
Талантливи млади жени и красиви също!
Само човек, който не се е качвал на ски, не може да оцени колко силна воля, дух и смелост са необходими, за да практикуваш този спорт. И не само това, а да водиш успешно "белия керван".
Колко падане, ставане и отново и отново...Но това се започва от дете. Не може да не сте видели репортажите от миналата седмица в новините. Един баща беше качил на раменете се едно детенце с биберон в уста и с истински скиорски очила и то в тон с биберона- светлосин цвят. Явно и на операторите им е направило впечатление, защото го показаха няколко пъти. Има стил и в скиорските екипи!
Няма човек от Банско, който да не се е качвал на ски. Спомням си когато детето ни беше на 2-3 годинки. Бяхме му купили едни немски ски и какви картинки бяхме, когато го заведохме за пръв път на "Чалин валог". То детето едва се държи на краката в снега, едва върви, опаковано като пашкул в космонавта, с шапка, шал и ръкавици. Но нали знаете амбицията на родителите- пред нея спиране няма. Единия го хваща под мишница и го пуска на лек наклон, другия чака на два метра бъдещия скиор да стигне до него. А той пада още на първата крачка...Падане, ставане, рев...Но ние продължаваме. И добре сме правили.
Истински се възхищавам от Линдзи Вон - млада, красива и успешна. Тя ми е слабост.
Днес разглеждах личния и сайт. Ако някой от Вас не знае английски език, нека се наслади на фотогалерията- прекрасна! Обикновено жените  обичат да гледат снимки.
Ето Ви идея- грабвайте ските и заповядайте в Банско! Градът е готов да посрещне и тези, които не карат ски.


Няма коментари:

Публикуване на коментар