неделя, 19 февруари 2012 г.

Кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини - 2012
Родена съм в град Банско - зимната ски - столица на Балканите. Обичам планината, но тази, която си спомням от детските години, когато излизахме пеш до Почивния дом в събота или неделя  и после на ските се връщах чак до в къщи. Целият град беше сред природата, обикновено се вървеше пеш.
Спускахме се със ски, шейни, найлони..., на най-близката "писта", където в момента все още е ресторант "Мотиката"...А защо е наречен така? Ще Ви обясня по - късно, когато смятам да Ви запозная с историята на моя град.
Ако някога като деца  сме могли да си представим как ще се измени планината, как  ще се промени  инфраструктурата, как не мога да позная пътя, по който ходех на училище, как не мога да си спомня улиците как изглеждаха, колко хотели ще се построят, някои от които никога няма да бъдат отворени...
За обикновените хора в малкия град това  беше изпитание за добро или за лошо...
Промени се живота на този буден и трудолюбив народ, съхранил от векове своя буден ум, майсторство, хумор и автентичен фолклор.
Явно е било за добро...
Защото и в най-смелите си мечти не сме си и помисляли, че целият световен ски - елит ще дойде в нашия град и всичко ще се случва пред очите ни тук и сега...

Няма коментари:

Публикуване на коментар