събота, 24 март 2012 г.

My coffee table
Много се зарадвах на поканата на Валя. Интересно ми се стори всеки да си покаже творческото кътче. Да си призная, поподредих я малко тази маса. В творческа обстановка книжките са малко под различен ъгъл. На масичката обикновено има доста нещица понякога, но от време на време всяко нещо си намира мястото. В момента ме заварвате в подготовка на едно пътуване и затова тази карта на Европа, която ни върши чудесна работа е сред нещата, допълвана от Google maps. Кръгчето върху учебника по английски е за неправилните глаголи. Който не ги е научил навреме както трябва, т.е. като таблицата за умножение, се налага да си ги припомня сега. В мигове на отмора често разлиствам книгата с мисли на Сенека. Как добре ги е наредил нещата човека, философска работа!  Малък цитат от нея:
"Какви безумци са хората! Шушнат на боговете най - срамни молби; ако някой нададе ухо, ще млъкнат, а на бога разказват това, което не искат никой да узнае. Затова живей с хората сякаш бог те гледа, с бога говори така, сякаш хората те слушат". 
Много ценна книга!Irex-а / електронната книга / ни върши чудесна работа. Има толкова книги, че се опасявам дали някога ще успея да ги прочета всичките. Съприкосновението с истинската книга е незаменимо, но няма как да сме назад от съвременните технологии. Удобна е когато тръгнеш на почивка - вместо да носиш 2-3 книги, взимаш само една, а вътре са свалени доста. Когато не ти хареса някоя, минаваш на следващата. А като се има в предвид и цените на книгите...
Книгата с притчите "Скритият дар" - всичките ми харесват, но съм отбелязала тези, които харесвам повече. Тях препрочитам често. Най - много ми харесва за "Любовта и времето"- някои даже са се погрижили да я озвучат. Който иска може да я види и чуе тук.
Така се случват нещата при мене, понякога се местя на голям монитор, за да разгледам по-добре и в детайли снимките.  
Да не забравя и ароматната свещ, която ми действа много стимулиращо, защото от време на време издава невероятен аромат на канела и кокос и от нея ухае много приятно навсякъде. Който дойде на гости, винаги пита какъв ароматизатор използвам. Веднага я посочвам. Това е и причината да не е запалена до сега. Когато купих същата за подарък се оказа, че не ухае така силно. Не можем да поддържаме качеството, защо като потърсим нещо втори път, вече не е същото?
При мене обаче не се получи точно coffee table, защото в съботния следобед си направих билков чай и то от лайка. Традиция стана като тръгвам на път да се разболявам. Времето е променливо, помислихме си че не пролет, а лятото вече е дошло.
С нетърпение очаквам да видя и другите! А като се върна, ще разказвам...
4 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно местенце! Много приятно! Честито Bлаговещение! Чакам разказите с нетърпение!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Разгледах всичко с интерес :) Пожелавам успешно пътуване и чакам и аз разказите! А за електронната книга искрено завиждам :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване