събота, 14 април 2012 г.

Великденски козунак

След толкова много кулинарни шедьоври, които успях да изгледам, реших и аз да се наредя в редичката. Макар и най - отзад, все пак съм на опашката. Пък може някой ден и аз да имам самочувствието да покажа моите шедьоври. За сега са само кулинарни попадения. Добре съм ги кръстила. Като гледам как чевръсто сплитат плитките някои кулинарни вълшебници , чудя се дали ще ги настигна някога... Но не се отказвам, а това все пак е нещо, а не нищо...
За пръв път от толкова години се реших и аз да опитам. Резултатите са обнадеждаващи!?
Относно вкуса - отлични! Поне съм сигурна в продуктите, няма  вредни оцветители, подобрители, синтетични есенции, набухватели и всички останали, които производството влага. До сега се чудех на жените, които месят в къщи. Защо да се потрудиш, като ти го правят? Но много съм бъркала и сега се убедих в това.
Яйцата са пресни, от свободно отглеждани кокошки, прясното мляко е домашно. И какво остана - брашното и маслото. А, маслото е немско, поне на немците им "вярвам"/ поне за сега.../!
Вкусът на домашния козунак няма нищо общо с този от магазина. Достатъчно сладък, с пълнеж по избор и много, много вкусен. Даже има и конци... С две думи - просто домашен! 
И накрая все пак да ги покажа...
В очакване на Възкресение Христово!

5 коментара:

 1. В челните позиции си, хич не си мисли за опашката! Прекрасни са! Оформени перфектно, замесени от душа, пухкави, меки и вкусни! Весело посрещане на Великден!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря ти Катя!Весели празници!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Забравих да добавя, че на някои им се отдава,а други трябва да се поизпотят малко...

   Изтриване
 3. Страхотни са,с много обем,пухкави,супер!
  Вече сама си се убедила,че и най-несполучливия би бил по-вкусен и полезен от купения.Пък твоите в никакъв случай не могат да се нарекат несполучливи,напротив,съвсем са идеални!
  Поздравления,Таня!

  ОтговорИзтриване
 4. Роси,благодаря ти! С плетките още сме на Вие, но последната ти публикация ми показа много интересна идея за начинаещи...!

  ОтговорИзтриване