понеделник, 4 юни 2012 г.

Ариана радлер и едно забравено авокадо...В събота на обяд звънецът на външната врата звънна. Кой пък е сега, точно на обяд? Не мисли ли, че хората са седнали и обядват по това време? Няма да отваряме, не искам никой да прекъсва обяда ни. Ей тия хора не се научиха да спазват етикета! Ами хората почиват по това време...
Но любопитството е по - силно от всякакви правила и канони. Аз пък ще отворя! Не, само ще надникна през шпионката! Да видя кой нахалник е решил сега да звъни!
Ооо, каква изненада!
- Добър ден госпожо! Заповядайте една "Ариана радлер", да опитате от нашето ново предложение.
Е как да откажеш и да не се сконфузиш пред такава красива и най - важното усмихната девойка! Сигурно са ги инструктирали да се усмихват и са ги избрали с кастинг!
Но това сега не ни засяга. Имаме един кен "Ариана радлер"! И то точно на обяд. Брей тия хора са голяма работа, знаят, че по това време хората обядват и ги черпят с безплатна бира. Браво на тях!
Разбира се, че опитахме от новата бира още като се появи. А в чужбина сме опитвали какви ли не вкусове. Всичко ново предизвиква най -напред любопитство. Трябва да се опита и тогава да се критикува. Опитваш и преценяваш, всеки според вкуса си. Ако ти харесва, ставаш фен!
Излизаме на разходка в неделя сред природата, където много хора карат колела, тичат за здраве или просто се разхождат! Първият топъл уйкенд след толкова дъждове!...
- Добър ден! Заповядайте по една "Ариана радлер" да опитате от нашето ново предложение!
Е как да откажеш на такива усмихнати и любезни младежи! Браво, даже и студена! 
Много Ариани станаха! Ами правят реклама хората. Първо трябва да дадеш, т.е да раздадеш безплатно и тогава да получиш... Знаят как, учили са реклама и маркетинг...
И след толкова платена и безплатна "Ариана радлер", дойде време и на забравеното в хладилника авокадо. Добре че беше бирата, за която се чудех къде да я сместя и то горкото цъфна... И какво се получи?

Освежаваща напитка с авокадо и безалкохолна бира
Просто, лесно, ефектно и освежаващо. А, и най - важното! Една витаминозна бомба! Да не споменавам предимствата на този плод, много са писали преди мене по този въпрос! 
Ако е знаел само Франц Кюглер какво става от напитката му в съчетание с авокадо? Но тогава в онзи топъл юнски ден на 1922 година е имал под ръка само лимонов сок, който го е спасил от положението и го е направил световно известен. Така се получава понякога!
Очаквай неочакваното!

14 коментара:

 1. Интересно коктейлче се е получило :-)))!

  ОтговорИзтриване
 2. Забавлявах се много докато четях чудесната ти публикация ,Таня:) !
  Хубава нова седмица и голяма прегръдка от мен !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ами голямо забавление беше този уйкенд с тая бира!

   Изтриване
 3. Много ми хареса Таня страхотна идейка.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. zi4e,благодаря!Ненадейните неща са най-интересни!

   Изтриване
 4. Голям купон:):):). В началото ми беше интересно за комбинацията бира с лимон, сега обаче ти обърна нещата на 360 градуса:). Ще се тества:):). Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Оо,комбинацията на бира дори и с други плодове е отдавна известна.Но това комбиниране е страхотно,заслужава си човек да жертва едно авокадо!

  ОтговорИзтриване
 6. И при нас върви същата промоция с бира:) Хубава напитка, обичам авокадо, но с бирата сме на ви:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. traiana,бирата е полезна! Опитай тази рецепта и няма да се разочароваш!

   Изтриване
 7. Тук на село бира няма кой да ми донесе до вратата, ма си го купувам Радлерчето от магазина;)
  Другият път и с авокадо!Благодаря за идеята, Танче!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Еее,Мъхче,вие пък си имате градинка и чист въздух!

   Изтриване
 8. Хехехе, Танче, пишеш прекрасно, забавлявам се много, докато те чета. Имаше едно време една поредица: "Разкази с неочакван край". Сменяме само разказа с пост в този случай.:-)) Аз за разлика от Траянчето бира пийвам по малко, ама трябва да е много студена и само една чаша.:-)) Но комбинацията на бира с лимон нещо не ми се връзва. Но затова пък твоето предложение е супер идейно.:-))
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 9. Moni,ако все още не си я опитала тази Ариана,опитай!Човек трябва да пробва от всичко!

  ОтговорИзтриване