петък, 15 юни 2012 г.

Бърз десерт
След "витаминозната бомба" с Ариана радлер, дойде ред и на един изключително бърз десерт за заети жени и домакини. Той е не по - малко витаминозен, защото отгоре е поръсен с пчелен прашец! Последният, както е известно е мощен антиоксидант, съдържа почти цялата Менделеева таблица и най - важното, спомага за изглаждане на бръчките, а това не е маловажен факт след определен брой годинки при жените.
А като прибавим и едно пасирано авокадо, определението "витаминозна бомба" и за него  пасва напълно. Ягоди, авокадо и пчелен прашец, а за украса - прясна мента. Дори не се нуждае от захар и други подсладители. Но ако обичате да ви е сладко, прибавете захар, стевия или течен пчелен мед. Въпрос на вкус!Набързо струпан, както се казва! Но не е за подценяване. Никак даже! Опитайте и ще се убедите!
Днес доста хора сме на ягодова вълна, но аз предпочитам бързо, лесно, вкусно и витаминозно. И ако може да не отнема" ценно време"!!!
Професор Мермерски ни посъветва да избягваме тлъстото месо и студената бира в летните жеги. За месото - добре, но за бирата? Няма как да стане при нас. Толкова е полезна и разхлаждаща през горещините! Посъветва ни също да ядем в изобилие плодове и зеленчуци, но български, но това е друга тема!
Побързайте с десерта, докато  все още има ягоди...6 коментара:

 1. Танче,чудесен десерт:вкусен и лесен,а и полезен:)Определено ще се пробва!

  ОтговорИзтриване
 2. Изглежда много добре, Таня! Обичам десерти с ягоди! Слънчев ден! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Леле, че свежо и вкусно! Супер , Танче!

  ОтговорИзтриване
 4. Танче, вярно сме на една мълна с теб днес - ягодова.:-))) Бързо, лесно, вкусно и полезно.:-))) Чуден десерт! Спокойна вечер и прохладен уикенд!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Мони!Най-вече за прохладния уйкенд!

   Изтриване