понеделник, 16 юли 2012 г.

Нека да е лято...Всеки сезон си има своето очарование. Обичам лятото с топлината, светлината, цветовете, плодовете и ярките слънчевите лъчи...
Банско се намира на 927 метра над морското равнище. Тук лятото е кратко, утрините и вечерите са хладни, чувства се влиянието на планината. Сезонните плодове и зеленчуци узряват  почти с месец закъснение... Понякога дори след 15 август, денят на Голяма Богородица се чувства полъха на есента...
Тук вали по - често и продължително, а след поредният летен дъжд, въздухът е още по -  чист...

минути след освежителния следобеден летен дъжд

Лятото е в разгара си, Земята ни дарява с плодовете си....
Толкова ми липсва градинката в града... Едно време мечтаех да живея в апартамент. Мечтата се сбъдна, но сега мечтая за обратното... Това е, човек винаги иска това, което няма и когато го придобие, иска нещо друго или разбира, че сред природата се чувстваш по - добре... Цветята са истинска наслада за окото, успокояват и изпълват душата ти с цветове и настроение, а плодовете са екологично чисти...


А тази кюстендилска череша узрява точно сега, до средата на юли...
В градината ни има какво ли не, дори и лешник... А прасковите?


през април и сега
Имаме няколко дръвчета, посадени от мен и сестра ми, като сме хвърляли костилки от праскови през терасата като деца. Затова те са различни сортове, каквито е имало в магазина тогава... На прасковите ще им трябва още поне месец!


едно от дръвчетата с вишни през април и сега

Е как да не обичаш лятото? С плодовете, с цветовете...8 коментара:

 1. Ееех, каква красота! Малко ти завиждам за хладните вечери...и за черешите :) Благодаря ти за този красив фото репортаж! Хубав и усмихнат ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Магическо място е Банско ,била съм там и помня очарованието му ! Поста е много красив с тези разкошни летни фотоси ,Танче !
  Хубаво начало на новата седмица ! Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 3. Чудесни снимки, Таня! Толкова много красота има в този пост, природата е вълшебна! Благодаря за усещането, с което ме зареди! Хубава седмица! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Красиво местенце е Банско, определено много красиво! И природата и климата... А разходката ти в тази очарователна градинка ми беше много приятна! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Танче, прекрасна градинка! Един ден се надявам и моята да е толкова богата. Лека-полека ще стане;)
  За Банско ти завиждам много, можеш винаги когато искаш да отидеш там и да си у дома си едновременно;)
  Хубава вечер!

  ОтговорИзтриване