петък, 21 септември 2012 г.

Допълнение към официалния вечерен тоалет




Покрай сватбените емоции през месец август не остана време да покажа каква чанта, или по-точно портмоне успях да си направя. Като прегледах гардероба си, установих, че тоалетът в черно най - добре ще пасва на вечерната сватба. 
Освен това, той успешно прикриваше "любовните дръжки"- паласките около талията...Летните ястия не успяха да редуцират  достатъчно мечтаната талия... Решението за цвета на тоалета беше взето, трябваше обаче и подходящо допълнение към него - подходящо портмоне. Обемните чанти не са подходящи за вечерно официално събитие. Поне това трябва да спазваме. Нали  искаме да сме изискани? А и гледаме актрисите по червените килими... Всички са с портмонета, къде под наем, къде рекламни, но портмонета. Не съм видяла до сега чанти. И така, пообиколих магазините и не харесах нищо. То  си е закон при мене, когато търся нещо, да не го намеря. Най-успешни за мене винаги са били ненадейните покупки - минаваш случайно, поглеждаш и нещо, което си търсил в определен момент, се появява...
Пазарът не предложи нищо в този момент и внезапно изникна идеята да си го направя сама. Сетих се, че имам едно старо портмоне от студентските години. Като видях какво се предлага, реших да го преобразя и да го превърна в стилно вечерно портмоне...Купих черен сатен. Развалих и един стар гердан, за да взема синджира, после видях, че такъв се продава. 
Но нали не съм шивачка, не съм по шева и кройките и не знаех от къде да започна. Знаех какво искам, но как ще стане?... Накрая започнах смело, без много умуване...


В синджира промуших велурена черна нишка, която да придаде здравина и красота.





И в зависимост от бижутата, златни или сребърни, направих две дръжки. Накрая дойде ред и на цветето - канзаши естествено, което мисля, даде чудесен елегантен завършек на всичко.





А дали е така, оценката оставям на Вас, скъпи читателки и последователки! А идеята, очаквам да я доразвиете и да превърнете старите си портмонета и чанти в модерни и съвременни допълнения към тоалета на всяка изискана жена...


11 коментара:

 1. Че то си е прекрасно ,Таня ! Сигурна съм ,че по-хубаво не би намерила и не е трябвало ...иначе нямаше да се появи това красиво портмоне !
  Браво ! Златни ти ръце !
  Хубава петъчна вечер ! Прегръдка за красотата която предложи !

  ОтговорИзтриване
 2. Прелест! Танче, браво! Гледай ти какви идеи! Ще я приложа, определено! Винаги съм искала такава чанта, но никога не съм намирала, която да ми харесва, а не ми е идвало наум да си я направя:)

  ОтговорИзтриване
 3. Ееее, не! Таня, ти наистина имаш златни ръце! Май можеш да вдъхнеш нов живот на всяка вещ :) Поздравявам те най-сърдечно за впечатляващия резултат с това портмоне и както знаеш много се възхищавам на уменията ти!

  ОтговорИзтриване
 4. Таня, страхотно изглежда! Това се казва да направиш "от нищо - нещо". Човек има ли въображение и идеи, може да сътвори чудеса, особено ако знае как да ги реализира! Сърдечни поздрави! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дани,наистина от нищо - нещо.Това портмоне отлежаваше с години и ето, дойде му реда...

   Изтриване
 5. Таня, просто ме изумяваш:) Страхона чанта си направила! Браво! Мисля, че отстраних проблема в блога си, съжалявам:(

  ОтговорИзтриване
 6. Танче,
  прекрасна е! Слава Богу, не ходя често на такива събития ( приятелите се изпожениха, децата още са малки за сватби), защото щях да ъм в абсолютно същото положение, Единствената разлика е, че с моите две леви ръце, нямаше да мога да изляза по този уникален начин от ситуацията и да се фръцкам на събитието с такова красиво портмоне !

  Много те бива!

  ОтговорИзтриване
 7. Таня,
  Изключително красиво портмоне си направила!Браво! Възхищавам ти се от сърце!Иска се фантазия и сръчност!

  ОтговорИзтриване