неделя, 9 декември 2012 г.

Christmas decoration или идеи за коледна украса


Според традициите, трябва да украсим дома си за Коледа след Никулден. Който има малки дечица, може да е започнал по - рано, децата са особено нетърпеливи.
Аз започнах няколко дни по - рано, по - точно няколко вечери, когато превърнах моето творческо кътче в работилница. Добре че не звънна някой, че хич не беше за показване - конци, игли, ножици, линии, пергели, хартии, картони, панделки, лепила, тиксо и още и още...Пък и гледам телевизия едновременно, че стигнах и до въпроса: "Ти защо си мислиш,че гледаш телевизия, даже и настояваш за твоите канали!Да нямаш трето око?"
Имам да, между другите две..., какво толкова, творя си и поглеждам от време на време. Та натворих малко, то не стига ,че където видя нещо красиво и интересно го купувам, ами и още...
Даже и шишарки събирах лятото, с намерение за коледен венец. Употребих поне шишарките, да не заемат място, че са обемисти.
Обмислях го няколко дена, но го направих бързо. От една телена закачалка, не може да не сте я срещали, когато прибирате дрехите си от химическо чистене. Изкривих я във формата на кръг, увих го с фитили от намачкани вестници, след това ги замаскирах със зелена разтегателна хартия и отгоре залепих шишарките със силиконов пистолет за 15 минути. Много е модерно на запад от нас поставянето на венци на входните врати, по всякакъв повод и празник. При нас това не може да стане по обясними причини, които няма да споменавам тук, затова окачих венеца в коридора до вратата, но отвътре.От три шишарки, залепени със силикон създадох този импровизиран свещник.

А една шишарка, поставена в кристална чаша и завързана с панделка е също акцент в коледната украса.

А това импровизирано венче се появи от намачкана фактура на Метро. Ядосах се, че не открих чист марципан, намачках я по дължина и я подготвих за изхвърляне. Но в миг на творческо вдъхновение я извих в кръгче, залепих я с тиксо и я обвих с мека бяла хартия. Последва и бяла панделка, разбира се...

И едно триизмерно борче , изрязано по шаблонНищо особено, но създават истинско коледно настроение. Ще чакаме и снега скоро, защото какво е Коледа без сняг?
В очакване на една щастлива Коледа, изпълнена с надежда за по- добро!...
Следва продължение...

11 коментара:

 1. Много красиви неща си измайсторила! Нежно и бяло, нищо , че няма сняг, създават такова усещане! Моята украса за врата всяка годна я крадат, но съм упорита и слагам друга:)Това неизменно ме ядосва, но... да са живи и здрави, щом им е харесала!
  Хъбава седмица!

  ОтговорИзтриване
 2. Всичко е много красиво, но най- много ми хареса свещничето от трите шишарки!
  Да са ти здрави ръцете и много творческо вдъхновение ти пожелавам!
  Благодаря за красотата!
  Целувки*)

  ОтговорИзтриване
 3. И нашият венец, за съжаление, е от вътрешната страна на входната врата!
  Невероятно красива коледна украса и чудесни идеи!
  Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 4. Танче, и аз бях подготвила една телена закачалка, но после половинът се появи с оплетени лозови клонки и я зарязах. Много празнично е при теб, така харесвам празничната декорация!
  Нека имате едни чудесни и незабравими Коледни вечери и нощи;)

  ОтговорИзтриване
 5. Много красиво и празнично е при теб, Танче!
  Ще следя с интерес какво се случва тук :)
  Весели предпразнични приготовления!

  ОтговорИзтриване
 6. Танче, много нежна и красива декорация! И ние правихме в къщи малко неща:) Ей, за марципана и аз се ядосах, винаги е имало там, отивам специално заради него и няма! Дано започнат да зареждат вече. Чудни празници се очертават с тези красоти! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 7. Момичета,благодаря!И вие правите красоти!

  ОтговорИзтриване
 8. Таня, много красива украса! И наистина, украсяването на дома ни носи голяма радост !
  Много ми хареса свещничето с трите шишарки! И идеята с кристалната чашка!
  Весели празнични приготовления!

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря ти Bety,спорно приготовлние за най-хубавите празници!

  ОтговорИзтриване
 10. Много ми харесват тези украшения за невероятните коледни и новогодишни празници,които още малко и ще им дойде времето.Това, което пишете...." Изкривих я във формата на кръг, увих го с фитили от намачкани вестници, след това ги замаскирах със зелена разтегателна хартия и отгоре залепих шишарките със силиконов пистолет за 15 минути. Много е модерно на запад от нас поставянето на венци на входните врати, по всякакъв повод и празник.." звучи хем лесно хем и малко сложно, но мисля да го направя тази година, на вилата ми има хубава гора където е пълно с шишарки и вместо да купуваме можеме и сами да постигнем нужният ефект.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не е сложно и става точно така, както съм го описала. И е много по-добър от китайските. весели предстоящи празници!

   Изтриване