четвъртък, 20 юни 2013 г.

Плодова салата от кайсии
Харесвам лятото, плодовете, билките и всичко лятно. Макар и летните горещини да са досадни понякога. В Банско е винаги прохладно и с нетърпение чакам да отидем да се разхладим. В къщата е хладно, а на терасата приятно и подходящо за лятна вечеря навън. Няма комари, само щурчета и светулки. Планинско чедо съм си и това е, липсва ми планината тук в равнината...
За да няма много калории и да нямам притеснения за килцата, липсват сметана и други екстри. Но не можах да се лиша все пак от желе от кайсии и малка закачка от ... Познайте от какво!!!Някой да не иска рецепта! Ще се затрудня с грамажите!...Макар, че предпочитаме плодовете натурални, понякога сетивата го изискват!

18 коментара:

 1. На една вълна сме тези дни. Аз ги допълвам с млечни и бисквитки, та направо си се получава голяма закуска. Като за гладници :)
  Не можах да позная какво е кубчето със семенцата, предавам се :)

  ОтговорИзтриване
 2. И аз се чудих какво е това... Да не е кубче лед със зрънца ванилия? Каквото и да е, салатката е чудесно предложение за топлите дни.
  Хубава вечер, Таня! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Гери,студено,студено...нали имаше такава игра някога!

   Изтриване
 3. Ах, не мога да позная и точно за това щях да питам какво е! Нещо като кубче лед, но какво точно е? Ха, сега де! Честито лято, Танче, с пожелания да е прекрасно, вдъхновяващо и весело!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Кате, такъв кулинар като тебе едва ли е пропуснал тази закачка.Но не можеш да се сетиш сега.

   Изтриване
 4. Прекрасно и изпълнено с незабравими изживявания лято, Таня! Мм, кубчето лед си мисля, че може да са замразени сусамови семена? :)

  ОтговорИзтриване
 5. Чудесан и вкусна! А кубчето е ледено киви може би:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Траяна, прилича на киви, но нали не е зелено?

   Изтриване
 6. Ммм заледено желе от личи? Танче, приказно описваш вечерите в Банско! Светулки и щурчета! Напомнят за безгрижно детство!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Лучия ,този плод не съм го и опитвала даже.Олеее,колко съм изостанала.А иначе всеки ден броя дните до началото на юли, когато ще се потопя в малинака, ще подишам чистия планински въздух и ще се поразхладя!

   Изтриване
 7. Танче,гледай как ни държиш в напрежение?И на мен семенцата ми приличат на тези на кивито,но верно го няма очаквания зелен цвят.Явно са някакви други,ефектно стоят!
  С пожелание за прекрасна почивка в любимото ти местенце!
  Мислех да го повторим това лято и ние,но засега не се знае дали няма да го измести едно друго направление.
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Еее,Роси, не очаквах, че тази лека закачка ще предизвика такъв интерес!Айде, стига толкова загадъчност,нека да не се мъчат хората повече, че в тази жега по-бавно се мисли!
   Това е,това е...обикновено натурално нишесте с маково семе! Върху една проста, но витаминозна плодова салата!
   Ще те чакам в Банско с нетърпение!
   Прегръдка и от мен!

   Изтриване
 8. Е, издаде тайната най-накрая! Сън не ме лови от таз загадка:) Танче, Честит Еньовден на теб и близките ти, с пожелания най-вече за здраве!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Candy,то голяма тайна, голяма работа, голяма салата...Но нека ни е забавно! И аз искам само здраве, другото е гонене на вятъра.Прегръдка!

   Изтриване
 9. Таня, тази загадка беше наистина интригуваща! Но попаднах в точния момент - не ми се наложи да си блъскам главата прекалено дълго - прочетох отговора! Чудесно и красиво хрумване!
  Радвам се, че разгледах твоя блог. Харесват ми нещата, които правиш, обичам творческите занимания и им се отдавам при всяка възможност. С удоволствие честичко ще се отбивам при теб.:)
  Поздрави и красиви вдъхновения!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Албена! винаги си добре дошла!Дано намериш нещо полезно и интересно тук!С пожелание за щастливо и прекрасно лято!

   Изтриване