събота, 14 септември 2013 г.

Sunflower wedding или сватба на Кръстовден

Днес е сватбата на Дени. И голям християнски празник - Кръстовден, Въздвижение на Светия кръст Господен. На този ден се вярва, че денят се кръстосва  с нощта и се изравняват помежду си. Отива си лятото, идва есента...
Дени се свърза с мен и пожела да й направя сватбено цвете - канзаши. Поисках да ми изпрати примерен модел, който й харесва. Когато го видях, веднага определих: 
Това цвете ми прилича на слънчоглед!
Да, това е слънчоглед, нашата сватба ще бъде слънчогледова! - последва отговора.
Не можех да си представя канзаши и слънчоглед, защото истинският слънчоглед има малки и остри жълти листенца, останалото са самите слънчогледови семки. Последва една доста дълга кореспонценция, свързана с въпроси, снимки и така се родиха тези мои произведения. Как да измисля тези пусти семки? Цветето трябва да е красиво, да прилича на слънчоглед, да е канзаши, да има жълти листенца и няколко зелени...
Вече и при нас отдавна сватбите имат тема и цвят. А цветовете са безброй, комбинациите между тях също. А какво по-добро решение за една ранна есенна светба от слънчогледовата тематика. Всичко от игла до конец е слънчогледово, слънчево и приказно, като самият сватбен ден...

От въглавничката за сватбените халки,


Бутониерите, които минаха през два варианта,
Бутониери за двете куми,Бутониери за шаферките,Цвете в косата за една от шаферките, естествено слънчоглед,


Бутониера за младоженеца, която мина също през няколко варианта,


И накрая сватбеното цвете - канзаши, което замести слънчогледа в косата на булката. Дени ще има фуркети с малки камъчета, които аз реших да съчетая с центъра на цветето, rhinestone център или как се казва, лъскав камък...От двата варианта, Дени избра последния и мисля, че направи много добър избор.Дали се справих?
Това ще прецените вие, скъпи читателки и последователки. А ако Дени и нейният съпруг не ме забравят и ми изпратят снимки от тяхното незабравимо сватбено тържество, ще споделя с вас частица от най-щастливите им мигове, заснети от професионалист - фотограф. А аз да се извиня за моите сурови работни кадри, които бяха обект на много разменени мейли.
Реших спонтанно днес да напиша тези редове и да споделя тези снимки.
Да не забравя да пожелая на младоженците много любов и взаимно разбирателство. Да не забравя да им пожелая здраве, щастие и споделена радост! Да й благодаря, че ми се довери изцяло и прие всички мои предложения. А аз вложих много старание, любов, внимание към всеки малък детайл и огромно желание да направя сватбения им ден незабравим. Дано съм успяла...
И горчиво разбира се! Кръстовден се случи слънчев и празничен, на фона на гръмотевиците и дъжда снощи!
Честито и за много години!

10 коментара:

 1. В края на лятото и началото на есента, в един от най-хубавите моменти от живота на младото момиче, не се сещам за по-подходящ аксесоар от този слънчо!!!
  Прекрасно е , Танче, справила си блестящо, както винаги и Деним със сигурност е огряла деня си!
  Поздрави хубава неделя!

  ОтговорИзтриване
 2. И самите творения, и снимките са чудесни, Таничка! Златни ръце имаш. Да са живи и здрави влюбените и смело да вървят напред!
  Поздрави! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Блестящо си се справила, миличка! Толкова нежност, такова изящество! Щастливи са младоженците, че са избрали теб! Комплименти!

  ОтговорИзтриване
 4. Толкова стилни и красиви! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 5. Честито на младоженците ! Поздравления на теб за хубавите и красиви неща които правиш !
  Ако трябва да избирам , не бих се справила .....че то всичко е прекрасно ,Таня !
  Чао ! Спорна седмица ,Танче !

  ОтговорИзтриване
 6. красимира георгиева15 септември 2013 г., 22:33 ч.

  За пръв път попадам на такава красота.Вие сте гениална.Благодаря за показаното.

  ОтговорИзтриване
 7. Всичко е така прекрасно, стилно и ефирно! Поздравления, Таня! От ръцете ти излизат големи красоти! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 8. Вълшебни ръце имаш, Таня! А на младоженците здраве и щастлив живот!

  ОтговорИзтриване
 9. Златни ръце имаш и неизчерпаема фантазия,Таничка!Толкова красиви накити си изработила,със сигурност са били невероятно ефектен елемент в украсата на цялото тържество и гости!Хубава нова седмица!

  ОтговорИзтриване